Decratag: Prisberegner, fast tilbud og råd til opgaven

Decratag (også kendt som AeroDek) er et ståltag, der siden sin ankomst på markedet for 25 år siden har været et populært valg i de danske parcelhuskvartere. Og det er ikke uden grund. Dels har decratag en lang levetid på mellem 40-50 år, dels er decrataget et let tag som gør det velegnet at montere ovenpå eksisterende tag og endeligt er ståltaget udformet, så det ligner et tegltag.

Nedenfor finder du information om decra, vores prisberegner samt råd til opgaven. Bemærk, at producenten for et stykke tid siden omdøb decra til AeroDek – der er dog tale om samme produkt. Navnet decra bliver dog stadig brugt i dag, men er altså det samme produkt som AeroDek.

Decra i to modeller og flere farver

Decra fås i de to modeller Decra Classic og Decra Elegance (eller AeroDek Classic og AeroDek Elegance). Decra Classic er kendetegnet ved det klassiske tegl design og stålets styrke, mens Decra Elegance har en blank overflade. Begge modeller fås i bl.a. sort, antik, rød og rødbrun samt brune og grå nuancer. Decra Elegance adskiller sig ved at ligne almindelige glaserede tagsten. Designet ligner Classic, men det har en pulverlakeret overflade. Farverne kan ses nedenfor.

Decra Classic er omfattet af 40 års garanti, mens der med Decra Elegance gives 30 års garanti. Ydermere er Decra Classic typisk en smule billigere end Decra Elegance, men priserne vil variere fra tagfirma til tagfirma.

Decra Elegance farver
Decra Elegance farver
Decra Classic farver
Decra Classic farver

Hvad koster et nyt decratag?

Decra er relativt billigt at montere, da tagpladerne er monteres som plader. Det betyder, at der er mindre arbejde forbundet med monteringen for taglæggeren sammenlignet med f.eks. tegltag, hvor hver teglsten skal lægges individuelt.

Du kan prøve vores prisberegner nedenfor:

Bemærk, at Decra Classic (AeroDek Classic) typisk en smule billigere end Decra Elegance (AeroDek Elegance), men priserne vil dog variere fra tagfirma til tagfirma. Nedenfor kan du se de typiske kvadratmeterpriser for hhv. Decra Classic samt Decra Elegance:

TypeKvadratmeterpris alt inklusive
Decra (AeroDek) Classic800 DKK per m2
Decra (AeroDek) Elegance950 DKK per m2

Hvad er fordelene ved Decratag?

Ståltag

Decra er et godt valg, hvis du allerede har besluttet dig for at få et ståltag. Den lange produktgaranti kombineret med et modstandsdygtigt, let og stilfuldt tag gør det til et populært valg.

Nogle af Decratagets fordele er som følger:

 • Lang levetid over 40 år
 • Relativ billig montering, da tagpladerne er hurtigere at montere end f.eks. teglsten
 • Arbejdet udføres som regel indenfor en uge, og huset kan bebos under renoveringen
 • Velegnet ovenpå eksisterende tag
 • 30 års produktgaranti, og tagpladerne mister ikke farve eller glans gennem årene
 • Produceret i Danmark
 • 100% sne- og vandtæt
 • Kan bruges til renovering
 • Stormsikkert
 • Fås lydabsorberende
 • Nem vedligeholdelse
 • Fås i flere farver

Hvordan monteres Decra?

Hvordan Decra monteres afhænger af, om Decra skal monteres ovenpå et eksisterende tag, eller om det skal lægges som et helt nyt tag. Hvis det skal lægges på et eksisterende tag, lægges først let spær ovenpå det eksisterende tag. Efterfølgende pålægges tagpladerne og monteres på det monterede spær.

Du kan se nedenstående reklamevideo, som illustrerer, hvordan Decra monteres:

Decra er særligt velegnet ovenpå eksisterende tag

En forholdsvis billig og overkommelig måde at renovere sit tag på er ved at bygge et nyt tag på det eksisterende tag. Det er blevet en tiltagende populær løsning, som kan give huset helt nyt liv på en budgetvenlig måde. Faktisk kan man spare mellem 30-40 pct. af den samlede omkostning til tagrenovering, ved at bevare det eksisterende tag i stedet for at udskifte hele taget.

Her er Decra en særlig velegnet tagløsning. Decra ligner nemlig teglsten, men er meget lettere, da det består af stål. Du kan læse mere om nyt tag ovenpå eksisterende tag i vores artikel her.

Hvad er forskellen på Decra Classic og Decra Elegance?

Decra Classic var den første version af Decra. De fleste hjem med Decra monteret på taget vil således have Decra Classic. Decra Classic fås i farverne sort, antik, rød og rødbrun. Decra Elegance er en senere udgave af Decra Classic og fås i mere glaserede nuancer med genskin.

 Decra ClassicDecra Elegance
Produktgaranti30 år40 år
FarverBl.a. rødbrun, rød, grøn og sortVinrød, skovgrøn, terracotta, kastanje, grafit og sort
TeksturKlassiske tegldesign med et meget stærkt stengranulatProduktet er en pendant til glaserede tagsten. Designet ligner Classic, men det har en pulverlakeret overflade.

Desuden er der en mindre forskel hvad angår vægten. Decra Elegance er en smule lettere end Decra Classic. Denne forskel er dog ikke væsentlig og bør således ikke være udslagsgivende for, om tagkonstruktionen kan bære Decra.

Slutteligt er det ikke alle tag, hvor det er muligt at montere Decra Elegance. Det skyldes nemlig, at visse modeller af Decra Elegance giver et markant genskin i sollys, som kan være til gene for naboen og som derfor ikke er tilladt. Det kan du læse mere om i følgende afsnit.

Når du skal vælge mellem Decra Classic og Decra Elegance, er det derfor grundlæggende set kun farver og tekstur der bør være udslagsgivende for din beslutning. Hvis du allerede ved, at du skal have monteret Decra på taget, er det derfor en god idé også at vælge farve mv., som du kan lade din håndværker vide.

Vær opmærksom på genskær fra Decra Elegance

Decra Elegance er en pendant til glaserede tagsten. Det betyder, at et tag med Decra Elegance kan give betydelig genskær i solen, som du bør være opmærksom på, om giver gener for naboen. Bolius.dk har nemlig beskrevet, at der er afsagt dom i Højesteret om, at skinnende tegltag må ikke genere naboen. I den konkrete sag betød det, at boligejerne Michael og Alice Serup måtte fjerne genskinnet fra deres glaserede tegltag. En anden lignende byretssag betød, at en boligejer helt måtte udskifte sit glaserede tegltag.

Hvis du vælger Decra Elegance med genskær er det derfor vigtigt, at du konsulterer dig med en advokat som kan vurdere, om taget vil være til for megen gene for naboen, inden du går i gang. Det er nemlig meget ærgerligt at få monteret et helt nyt tag for efterfølgende at måtte fjerne det.

Vurder denne artikel
[Antal stemmer: 0 Gennemsnit: 0]

Leave a Comment